Затримана за вбивство мешканка Вараша змінює свідчення

Затримана за вбивство мешканка Вараша змінює свідчення

У Вараші 42-річний чоловік помер від удару ножем у живіт. Мертвим його виявила жінка. І саме її правоохоронці запідозрили у вбивстві. Втім, Ірина спочатку запевнила: Андрій повернувся додому вже із пораненням. У цю версію поліцейські не повірили. І вже під час допиту жінка у закривавленій футболці зізналась: вдарила ножем вона, але лише тому що захищалась від агресивного співмешканця. Цю інформацію слідчі перевіряють за допомогою експертиз. Тим часом Ірина знову змінила свідчення.

Близько опівночі мешканців п’ятиповерхівки у місті Вараш розбудив гучний шум із квартири на п’ятому поверсі. Там уже близько п’яти років мешкали Андрій та Ірина.

- Тієї ночі я чула стукіт і грюкіт, але такий шум з квартири зверху доносився усі свята, - говорить сусідка Ірина.

Раптом власниця квартири вибігла на сходову клітку. Ірина кричала та просила сусідів викликати поліцію.

- Коли вона вибігла, мій чоловік якраз курив. Він одразу забіг у квартиру, взяв телефон, аби викликати поліцію. Ірина сказала йому, що Андрій впав і помер, - пригадує інша сусідка, Надія.

Сусіди сподівались: Андрій ще живий. Втім, бачили: одяг Ірини у крові, тож зайти до квартири боялись. Невдовзі приїхала поліція. Ірина запевнила правоохоронців, що Андрій із ножовим пораненням прийшов із вулиці. Втім, факти свідчили про протилежне. Чоловік був у самих лише шортах, а на одязі жінки була його кров.

- Ми з’ясували, що подружжя вживали спиртні напої у своїх знайомих. Чоловік раніше повернувся з гостей, а жінка пізніше і це йому дуже не сподобалось і стало причиною сварки. Чоловік шарпав жінку за одяг, погрожував нецензурними словами. На емоціях жінка взяла ніж з кухні і вдарила Андрія у живіт. Це призвело до внутрішньої кровотечі, що і стало причиною смерті потерпілого, - розповів заступник керівника поліції Вараша Сергій Бігун.

Ніж жінка схопила, бо оборонялась. Такою була друга версія підозрюваної. Андрій, мовляв, її душив. Тож вона нібито схопила ніж і не тямила себе, коли вдарила чоловіка. Втім, синців в Ірини правоохоронці не помітили. Відтак, чи бив Андрій співмешканку незадовго до смерті, наразі перевіряє експерт.

- Я дуже шкодую, що так трапилось. Я цього не хотіла, - це вже наразі зізнається підозрювана.

Ірина розповідає: вони і справді після гостини у друзів бились із чоловіком. Потім жінка вдарила його ножем і навіть намагалась зупинити кров. Андрій, мовляв, запевняв, що з ним все гаразд.

- Він мене завів у кімнату, поклав спати, посидів зі мною, покурив і далі я вже його найшла мертвим, - додає Ірина.

Рідні Ірини з журналістами спілкуватись відмовились. Тим часом сусіди кажуть: цю родину благополучною не назвеш. Андрій – раніше судимий за вбивство. А Ірина стала пиячити понад десять років тому, коли повертаючись з роботи стала жертвою розбійного нападу. Жінці повідомили про підозру.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також