За донат на ЗСУ звільнили від покарання чоловіка, який вдарив поліцейського

За донат на ЗСУ звільнили від покарання чоловіка, який вдарив поліцейського

На Рівненщині за донат на ЗСУ звільнили від покарання чоловіка, який дав ляпаса правоохоронцю, повідомили в пресслужбі Рівненського апеляційного суду.

Конфлікт між обвинуваченим та працівником поліції відбувся у лютому 2020 року. Під час вечірньої бесіди за місцем проживання обвинувачений вдарив представника правоохоронного органу долонею в обличчя, в результаті чого той отримав легкі тілесні ушкодження. 10 травня 2023 року місцевий суд визнав чоловіка винним та засудив його на 2 роки обмеження волі.

Обвинувачений оскаржив вирок. В апеляційній скарзі просив вирок змінити в частині призначеного покарання і звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Апеляційний суд врахував, що чоловік не притягувався ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності та в добровільному порядку відшкодував потерпілому матеріальну і моральну шкоду, визнав вину, розкаявся і вибачився перед працівником поліції.

Крім того, 38-річний обвинуваченого позитивно характеризують за місцем проживання, він доглядає хвору матір-пенсіонерку та займається суспільно-корисною працею. Також він добровільно вніс на рахунок ЗСУ благодійний внесок - 30 000 гривень. І це врахували як пом'якшувальну обставину.

Зважаючи на всі ці обставини, Рівненський апеляційний суд на підставі ст. 75 КК України звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Читайте також