Як прибрати запах з пральної машини: корисні лайфхаки

Як прибрати запах з пральної машини: корисні лайфхаки

Пральна машина може накопичувати багато ароматів після прання. Ми розповімо, як позбутися неприємного запаху.

Чому з пральної машини неприємно пахне

1) Неправильний догляд

Барабан машини потрібно ретельно просушувати після кожного прання. Місткість, в яку додаються мийні засоби, необхідно щоразу обполіскувати та витирати насухо.

2) Неправильне дозування або використання неякісних мийних засобів

Неякісні мийні засоби можуть повністю розчиняються у воді. Це призводить до того, що вони накопичуються в барабані, якщо використовувати його в дуже великій кількості.

3) Постійне прання при низьких температурах

Якщо постійно прати в холодній воді при температурі 30-40 градусів, в машині з'являться мікроби. Тому якщо постійно застосовувати лише такий режим прання, згодом може виникнути неприємний запах.

4) Прання з використанням твердої води

Через жорстку воду на елементах техніки може з'являтися накип. Це призводить до активного розмноження бактерій.

5) Зберігання в барабані брудної білизни

Брудні речі стають ідеальним середовищем для розмноження мікроорганізмів. Деякі частини пральної машини можуть вбирати неприємні запахи, які виділяє брудна білизна.

6) Неправильне налаштування машини

Якщо машина неправильно встановлена, може бути порушена герметичність різних з'єднань. Це може призвести до того, що з техніки з часом відчуватиметься каналізаційний запах.

Як прибрати запах з пральної машини

Щоб позбутися неприємного запаху з пральної машинки, потрібно проводити її очищення у два етапи:

1) Спершу необхідно механічно очистити, а також промити та просушити її елементи. Особливу увагу потрібно приділити очищенню фільтра та зливних шлангів, захисної гуми, встановленої біля барабана та лотка для мийних засобів.

2) Далі позбавляємося неприємного запаху. Слід використовувати один із запропонованих засобів:

Рідина для миття посуду

Помістіть 20-40 г гелю для миття посуду в місткість для мийних засобів у машині. Далі киньте в барабан ганчірку та виберіть режим швидкого прання. Після цього неприємний запах вивітриться.

Сода

Покладіть 2 чайні ложки соди з гіркою. На машині потрібно вибрати режим швидкого прання, але лише без віджиму. Такий спосіб дуже добре прибирає неприємний запах, якщо він поширюється через плісняву.

Лимонна кислота

Покладіть у відсік 100 г лимонної кислоти, після чого увімкніть прання на високій температурі. Перед тим, як машина вже буде готова зливати воду, увімкніть паузу і потримайте її приблизно 1 годину.

Оцет

Для успішного позбавлення від неприємного запаху, який "завівся" у вашій пральній машині, також можна застосовувати оцет. У такому випадку залийте 1 склянку оцту в лоток для порошку. Після цього потрібно запустити машину в роботу, попередньо вибравши температуру 90 градусів. Перед тим, як пристрій почне полоскання, увімкніть паузу на 1 або 2 години. Коли мине цей час, увімкніть додаткове полоскання.

Читайте також