Як правильно вибрати шпалери. Декілька порад

Як правильно вибрати шпалери. Декілька порад

Ринок рясніє вибором шпалер, як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Приходиш у магазин і очі розбігаються. Яких видів шпалер тільки нема! Крім паперових шпалер, на ринку з'явилися такі види, як вінілові, флізелінові, тканинні, бамбукові шпалери та багато інших. До вибору вашого майбутнього покриття стін потрібно поставитися серйозно та об'єктивно, щоб потім покупка не розчарувала вас і згодом радувала своїм зовнішнім виглядом. Тому варто прислухатися до деяких порад для вдалого вибору шпалер на сайті https://home4me.com.ua/.

Отже, ви прийшли в магазин, вам сподобався зовнішній вигляд певних шпалер, але перш ніж їх купувати, подивіться, як вони виглядають на стенді, які представлені в багатьох магазинах. Або попросіть продавця розкотити рулон на 1, 5-2 метри і подивіться на них збоку, візуально уявляючи, як вони виглядатимуть у кімнаті, для якої ви хочете їх придбати.

Для того щоб вибрати якісні шпалери, важливий не тільки їх зовнішній, але й структура, матеріал з якого вони виготовлені. Тут не обійтися без сертифікату, який допоможе ознайомитись із важливими характеристиками даного товару.

Ідеальним варіантом буде, якщо шпалери мають значок, що свідчить про те, що товар екологічно чистий і безпечний.

Для кожної кімнати підбирається тип шпалер. Наприклад, для кімнат, де більшу частину часу знаходиться дитина, радять вибирати шпалери з маркуванням «екологічно чисті шпалери». У кімнатах, що добре провітрюються, можна віддати перевагу шпалерам на флізеліновій або вініловій основі.

Ще один з найважливіших моментів - це світлостійкість шпалер, яка повинна бути мінімум 8 одиниць. Інакше нове покриття стін швидко втратить свій естетичний вигляд. Також фахівці рекомендують провести невелике тестування на якість барвника, який нанесений на шпалери. Для цього необхідно провести вологою серветкою на зовнішній стороні шпалер. Якщо серветка залишилася чистою, значить барвник гарної якості, можна сміливо купувати такі шпалери.

Якщо ви вже визначилися з вибором шпалер і готові до покупки, зверніть увагу на рулони, вони повинні бути без пом'ятих країв, а упаковка рулону повинна бути в цілісному стані.

Також не забудьте про клей для шпалер. Для кожного виду шпалер потрібен певний тип клею, щоб під час обклеювання не було неприємних сюрпризів.

Озброївшись знаннями про вибір шпалер для вашої кімнати, сміливо йдіть в магазин і вибирайте шпалери з урахуванням представлених порад.

Читайте також