
Як їсти круасан, щоб не засипати все крихтами
Круасани часто подають на фуршетах та під час кава-брейків. І який же апетитний вигляд вони мають! Але, мабуть, кожному доводилося спостерігати картину, як людина, що взяла круасан, раптом опиняється вся у крихтах. Вони й на костюмі, й на столі…
Їсти круасан — справжнє мистецтво. Вам не знадобляться ніж та виделка. Але й відкушувати від величезного круасану не варто. Французи зазвичай відламують маленькі шматочки на один укус і так з'їдають круасан повністю.
До речі, це правило застосовується й до вживання хліба. Дуже зручний формат — мінікруасани. А якщо круасан з начинкою — наприклад, із шоколадом, його попередньо ділять на дві частини та лише потім починають їсти.
Круасан містить багато масла, тому без серветки вам не обійтися. Знання тонкощів етикету допоможе вам почуватися комфортно в усіх ситуаціях.
Ресторанний етикет — особливе мистецтво. Його бажано знати, як таблицю множення, особливо якщо ви спілкуєтеся з діловими людьми. Але й у родинному колі дотримуйтесь правил етикету та навчайте цього дітей.