Windows 10 остаточно прощається з Flash

Windows 10 остаточно прощається з Flash

Компанія Microsoft продовжує поступово позбуватися від Flash Player з усіх версій своєї операційної системи Windows 10. У лютому компанія випустила окреме оновлення, що видаляє Flash Player з системи, але у деяких користувачів воно встановилося зовсім не опціонально, а автоматично. Але у багатьох користувачів Flash Player все ще присутній в системі.

27 квітня Microsoft змінила своє початкове оголошення щодо Adobe Flash Player. Тепер повідомляється, що «видаляє Flash Player оновлення» стане частиною загальних опціональних накопичувальних оновлень Windows 10 в червні. Якщо ж користувач пропустить ці опціональні апдейти системи, то «видалення Flash Player» наздожене його в рамках обов’язкового традиційного щомісячне «оновлення по вівторках» (Patch Tuesday) для операційної системи Windows 10 в липні.

Крім того, Flash Player не ввійшов до складу найближчого великого оновлення ОС – Windows 10 21H1 або May 2021 Update. Реліз її ще не відбувся, але очікується в найближчі тижні. Якщо користувач встановить версію Windows 10 21H1 на свій ПК, то Flash Player автоматично припинить працювати.

Нагадаємо, Flash Player був частиною системи Windows більше десяти років. Adobe ще в 2017 році визнала технологію застарілої і оголосила про своє рішення припинити підтримку Flash Player в грудні 2020 року. 12 січня 2021 року Adobe почала блокувати контент Flash від відтворення в Flash Player, так що користувачі тепер не можуть отримати до нього доступ.

Читайте також