Волинянин продавав на Рівненщині російську трофейну зброю. Покупцями виявились працівники СБУ

Волинянин продавав на Рівненщині російську трофейну зброю. Покупцями виявились працівники СБУ

Неподалік села Катеринівка Сарненського району працівники СБУ під час оперативної закупки затримали 37-річного жителя Луцька, який продавав трофейну російську зброю.

- Потенційними клієнтами волинянина були представники кримінальних кіл, яких він підшукував через власні зв’язки. Зразки бойових засобів ураження він зберігав вдома, а доставку покупцям здійснював на власному авто. За наявними даними, "трофейну" російську зброю він отримував через особисті контакти з місць колишніх бойових зіткнень у звільнених районах на сході та півдні України, - повідомила речниця СБУ Анна Свінціцька-Савчук.

У прокуратурі Рівненської області повідомили, що під час оперативних закупок чоловік збув 5 гранат, 4 протитанкові гранатомети, а також гвинтівку, 2 160 патронів калібру 5,45 та реактивну гранату типу РПГ-22. Від нелегального продажу зброєю він заробив майже 86 тис. грн.

Під час обшуку правоохоронці вилучили: протитанкове озброєння, бойові гранати, набої та новий автомат Калашникова (АК-12) російського виробництва.

Під час обшуків у помешканні затриманого та орендованих складських приміщеннях додатково вилучили: 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН, більше півтисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

- Потрапляння зброї у незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньополітичної ситуації в регіоні, — зазначила речниця СБУ.

Чоловіку повідомили про підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Він перебуває під вартою з можливістю застави в 1,4 мільйона гривень. Санкція статті передбачає покарання від трьох до семи років тюрми. Правоохоронці встановлюють обставини потрапляння зброї.

Читайте також