У Німеччині затримали двох підлітків, які, ймовірно, готували теракт

У Німеччині затримали двох підлітків, які, ймовірно, готували теракт

У Німеччині правоохоронці затримали двох хлопців 15 та 16 років, яких підозрюють у плануванні та підготовці нападу на різдвяний ярмарок, пише BBC.

Міністр внутрішніх справ землі Північна Рейн-Вестфалія Герберт Ройл розповів, що дані про можливу підготовку нападу повідомили з-за кордону, тоді спрацювала Служба безпеки.

Як каже Ройл, хлопці визначили конкретною ціллю різдвяний ярмарок, хоча обговорювалася і синагога. Місто, де міг статися теракт, посадовець не назвав. Це нібито мало статися 1 грудня, вказує BBC.

За даними міністра внутрішніх справ землі Бранденбург Міхаеля Штюбгена, місцева поліція затримала російського юнака - 16-річного громадянина із Чечні. Другого хлопця — німецького афганця — затримали після обшуку в будинку на території Північної Рейн-Вестфалії.

BBC пише, що підозрювані обмінювалися інформацією через застосунок Telegram. Зокрема, йшлося про використання саморобних запальних пристроїв та фургона для реалізації задуму. Розслідування вестимуть прокуратури обох німецьких земель.

Читайте також