Військовик, який випадково застрелив товариша, отримав умовний термін

Військовик, який випадково застрелив товариша, отримав умовний термін

Інцидент стався ввечері 8 лютого цього року на Рівненщині. Обвинувачений, який того дня відпочивав із трьома товаришами, вирішив похвалитись своєю пневматичною гвинтівкою Hats An Mod 125 Magnum.

Як ідеться у судовому повідомленні, обвинувачений не перевірив наявність кулі у гвинтівці, після чого натиснув на спусковий гачок. Куля влучила одному із товаришів, який був за півтора метра, у серце. Від отриманого поранення чоловік загинув.

На судовому засіданні обвинувачений визнав провину та заявив про розкаяння. Суддя взяв це до уваги як пом’якшуючу обставину.

Про обвинуваченого відомо, що він уродженець селища Клесів і наразі є військовослужбовцем, але чи був він у ЗСУ на момент вчинення вбивства, в вироку не йдеться.

Суд призначив покарання - позбавлення волі строком на три роки. Та постановив звільнити його від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року і шести місяців не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов’язки.

«Покласти нагляд за засудженим на командира військової частини, а у випадку звільнення з військової служби – на органи з питань пробації», – постановив суддя.

Окрім цього, підсудний повинен сплатити 26 тис. грн за проведені експертизи.

Читайте також