Верес хоче тренуватись на Північному

Верес хоче тренуватись на Північному

Найближчого засідання Рівненської міської ради,  депутати розглянуть проект рішення «Про включення земельної ділянки на вулиці Волинської Дивізії у Рівному до переліку ділянок, право оренди яких підлягає продажу на конкурентних засадах (земельних торгах), та надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення цієї ділянки». 

Фактично йдеться про передачу чотирьох гектарів землі в оренду ПАТ «Рівненський народний клуб «Верес».

Земельна ділянка розташована у межах рекреаційної зони на мікрорайоні «Північний». Згідно із законодавством, там заборонено будувати висотні будівлі. На цій території народний клуб «Верес» збирається розташувати 6 футбольних полів: три повно розмірних та три малих. А також – адмінбудівлю. 

Віталій АНДРОЩУК, генеральний директор ПАТ «РНК «Верес»: «База – це дуже важлива частина розвитку футболу у місті та області. Якщо проаналізувати нинішній стан футбольного господарства – ми не маємо жодного якісного поля для тренувань. Окрім поля НУВГП та ДЮСШ з футболу «Верес». Немає жодного штучного поля. 

Чим важливе це рішення Рівнеради? Це допоможе популяризувати футбол у Рівному. Дозволить проводити турніри. І ми отримаємо базу для якісної підготовки головної команди. Це стратегічний хід. 

Наразі ми підготували перед проектний ескіз майбутньої бази. В разі, якщо рішення ради про передачу землі в оренду буде позитивним – розпочнемо працювати над проектною документацією». 

Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»: «Моя особиста думка: без стадіону, як і без тренувальної бази – в УПЛ робити нічого. Повинен бути стадіон. Повинна бути тренувальна база, якісні поля. Відсутність хороших тренувальних полів – це проблема №1 зараз для нас». 

Для депутатів діючого скликання Рівненської міської ради – це голосування стане одним із останніх у цій каденції. І одним із найважливіших для майбутнього розвитку футболу у місті.

 

Міський голова Рівного Володимир Хомко розповів, що підтримує таку ідею, але попередив про можливі труднощі.

– Там є велика технічна складність: там пустир, і там не перший раз збираються будувати. Той, хто просить землю, не знає деталей. Там проходить 5 великих колекторів. І для того, щоб там щось збудувати – треба колосальні кошти, – зауважив міський голова.

Читайте також