Вчені виявили найбільшу рослину у світі

Вчені виявили найбільшу рослину у світі

Біля узбережжя Австралії вчені виявили найбільшу у світі рослину — луг із морських водоростей, який виріс шляхом багаторазового клонування. Про це пише  АР .

Зазначається, що генетичний аналіз показав, що підводні поля зеленої морської трави, що коливаються, є єдиним організмом, що покриває 180 квадратних кілометрів і копіює себе протягом 4500 років.

Вчені з'ясували, що це – єдиний організм.

«Багато рослин і деякі тварини можуть розмножуватися безстатевим шляхом. У клонування одного організму є свої недоліки, такі як підвищена сприйнятливість до хвороб, але «процес може створювати «обнадійливих монстрів», забезпечуючи швидке зростання», - зазначили дослідники.

Що було раніше

Нагадаємо, у серпні 2020 року вчені виявили на високогірному плато в Центральних Андах у Перу гігантське скам'янілі дерева, поховані під попелом вулканів. Вік знахідки становить приблизно 10 мільйонів років.

Зазвичай палеонтологам трапляються невеликі фрагменти скам'янілостей. Однак цього разу пощастило значно більшою мірою. Фахівці виявили повноцінний скам'янілий стовбур дерева з кореневою системою.

Дерево знаходилося на високогірному неживому плато Альтіплано, покритому зараз травою. У висоту це дерево сягало 30 метрів.

Палеонтологи відзначають, що знахідка свідчить про те, що раніше у цій місцевості були вологі тропічні ліси. Аналогів такого клімату зараз на Землі не існує, заявляють експерти. Тепер вченим належить переглянути палеокліматичні моделі.

 

 

Читайте також