Вчені створили унікальну пшеницю

Вчені створили унікальну пшеницю

Вчені з Британського університету дослідження сільськогосподарських культур Rothamsted Research проводять випробування пшениці, застосування якої має знизити рівень акриламіду в спеченому хлібі, - повідомляє foodingredientsfirst.

Акриламід, що утворюється в результаті реакції між аспарагіном і цукрами, вважається канцерогенною. Подібні дослідження є безпрецедентними для континентальної Європи, де діють суворі норми ГМО. Однак, Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства країни дозволив використання з урахуванням їх користі для людського здоров'я.

   «Ми вважаємо, що рівень аспарагіну в пшениці можна істотно знизити без шкоди для якості зерна», - розповідає керівник проекту в Rothamsted Research, професор Найджел Гелфорд.

   На підставі його слів вдалося визначити, що акриламід викликає рак у гризунів, хоча епідеміологічні дослідження на рахунок взаємозв'язку цієї речовини з розвитком раку у людей поки неоднозначні.

   Дослідження компанії Rothamsted Research триватимуть і якщо вони пройдуть успішно, то новий вид пшениці почнуть висівати на полях

Читайте також