Вараський район майно в громади передав, на фініші - Дубенський

Вараський район майно в громади передав, на фініші - Дубенський

На Рівненщині триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад.

Райради прийняли рішення про передачу 784 об’єктів комунальної власності, 694 з них вже на балансі територіальних громад. Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн-наради із керівництвом Міністерства розвитку громад та територій.

- Першим завершив передачу майна Вараський район. На фінішній прямій Дубенський район – 98 %. Трохи повільніше цей процес триває у Рівненському та Сарненському районах – по 82 та 76,5 % відповідно, - відзначив Ігор Тимошенко.

На сьогодні залишилось передати ще 115 об’єктів, з яких половина - заклади освіти.

Передача майна здійснюється відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій».

Законом встановлено, що новоутворена районна рада, з дня набуття нею повноважень, є правонаступником всього майна районних рад ліквідованих районів. Районні ради новоутворених районів до 1 липня 2021 року зобов’язані передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності територіальних громад району, які знаходяться на території цих територіальних громад, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також