В Україні планують навчати школярів керувати дронами

В Україні планують навчати школярів керувати дронами

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що в українських школярів може з’явитися новий предмет — їх навчатимуть керувати дронами.

Також міністр повідомив про роботу над оновленням шкільної дисципліни «Захист України». За словами пана Лісового, від учнів та учениць є запит на теми домедичної допомоги, мінної безпеки, орієнтування на місцевості та керування дронами.

Отже, в Україні започаткують пілотний проєкт з дроноводства. «Аби підготовка "пілотів" була успішною, проведемо навчання для вчителів. Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема, тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV-дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці міністр освіти Оксен Лісовий.

— Думка щодо запровадження такого предмета доречна. Оскільки у різних країнах оператором дрона може бути навіть дитина 12?16 років. В Іспанії, наприклад, у школі вивчають фотограмметрію, яка загалом дотична. Принагідно скажу, що діти усіх знайомих пілотів цікавляться дронами і беруть активну участь у різних заходах. В академії, де я працюю, другий рік викладаю курс з основ художньої аерозйомки. Виїжджали зі студентами до Польщі на практику. Не думаю, що навчитися керувати дроном складно, - говорить доцентка Харківської державної академії дизайну і мистецтв, викладач «Основ художньої аерозйомки» Надія Бедріна.

Читайте також