В Україні оцифрують усі держпослуги і документи

В Україні оцифрують усі держпослуги і документи

Найближчим часом Верховна Рада України розгляне законопроєкт про режим без паперів, який дозволить нам оцифровувати всі державні послуги. Компаніям та людям більше не доведеться користуватися паперовими документами, ходити з довідками, стояти в чергах, підписувати та переписувати особисті дані від руки, все це можна буде зробити через «Дію», повідомив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Режим без паперів планується впроваджувати поступово. З 23 серпня починає діяти закон, за яким електронні паспорти прирівнюються до паперових, і ваш паспорт в Дії прийматимуть скрізь. Ми станемо першою країною у світі, яка запровадила цю послугу.

Українцям стануть доступні електронні послуги та документи для всіх життєвих ситуацій: запис в дитсадочок, вступ до університету, оформити пенсійне, право на землю, нерухомість тощо.

Зараз державні установи навчаються, як правильно користуватися, обмінюватися та приймати електронні документи, щоб до їх впровадження всі були готові.

Читайте також