В Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні на понеділок, 17 травня, оголосили штормове попередження. Синоптики розповіли, де завтра погіршиться погода в Україні.

Про це йдеться на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За даними українських синоптиків, завтра по всій території країни очікуються грози. Вдень у південних та центральних областях місцями можливі град та шквали вітру до 20 метрів на секунду. Оголошено жовтий рівень небезпечності.

17 травня  в Україні грози, вдень в південних та центральних областях місцями град та шквали 15-20 м/с, I рівень небезпечності, жовтий. У Києві та Київській області 17 травня грози (I рівень небезпечності, жовтий).

Як повідомляє Рівненський гідрометцентр, у області буде хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень місцями короткочасні дощі, грози. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-західний з переходом на південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 4 – 9° тепла, вдень 17 – 22° тепла.

18 травня очікується дощ. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 6 – 11° тепла, вдень 12 – 17° тепла.

19 травня хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози. Вітер західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі 3 – 8° тепла, вдень 14 – 19° тепла.

Зазначимо, у неділю в Україні короткочасні дощі можливі лише у західних та подекуди у південних областях, на території решти регіонів – без опадів. Температура повітря від +25° до +30°.

Читайте також