В Ізраїлі вчені знайшли рештки раніше невідомого виду людини

В Ізраїлі вчені знайшли рештки раніше невідомого виду людини

Останки давнього предка людей виявили ще у 2011 році.

Міжнародна група вчених з дев'яти країн встановила, що фрагменти черепа, знайдені в Ізраїлі у 2011 році, ймовірно, належали раніше невідомому виду людини. Результати дослідження науковці опублікували 25 червня.

Незвичні останки знайшли на стоянці Нешер Рамла, неподалік Тель-Авіва, в кар'єрі, де видобували вапняк. Вчені декілька років аналізували фрагменти черепа й щелепи, які, швидше за все, належали одній людині, що жила 120-140 тисяч років тому.

Незвичним у цьому випадку є те, що щелепа цього предка людей є масивною, такою, як у неандертальців. В свою чергу стінки черепа значно тонші, ніж у неандертальців, приблизно такі, як були у давніх предків людини розумної. Вчені дійшли висновку, що досліджувані рештки належали раніше невідомому виду людей, неандертальцю або їхньому "гібриду".

Дослідники назвали новий вид Nesher Ramla Homo і припустили, що він проживав на Землі приблизно 400-120 тисяч років тому і був предком неандертальців, а виявлені рештки належали одному з останніх представників цього виду.

Джерело: Science

Читайте також