Уламки неконтрольованої китайської ракети-носія впали в Індійський океан

Уламки неконтрольованої китайської ракети-носія впали в Індійський океан

У неділю, 9 травня, уламки китайської ракети-носія Long March-5B впали у води Індійського океану поблизу Мальдівських островів.

Про це повідомляє Reuters.

 

Більша частина ракети згоріла у верхніх шарах атмосфери, рештки уламків впали на захід від Мальдівського архіпелагу.

Американське аерокосмічне агентство підтвердило, що ракета увійшла в атмосферу над Аравійським півостровом, але точне місце падіння уламків не назвало.

У NASA підкреслили, що Китай безвідповідально поводиться зі своїм космічним сміттям. В американському агентстві зазначили, що космічні держави при запуску ракет мають мінімізувати ризики для людей.

22-тонна ракета-носій Long March – 5B стартувала з космодрому на півдні Китаю 29 квітня. Вона вивела на навколоземну орбіту основний модуль третьої орбітальної космічної станції КНР, яку планується розгорнути до 2022 року.

Нагадаємо, 29 квітня Китайське національне космічне управління за допомогою ракети-носія “Чанчжен-5Б” (CZ-5B) вивело на орбіту головний модуль космічної станції КНР. Запуск був оголошений успішним, проте пізніше ракета вийшла з-під контролю.

Пізніше представник Пентагону Майк Ховард повідомив, що ракета, за попередніми даними, увійде в атмосферу приблизно 8 травня. При цьому він уточнив, що визначити місце її падіння можна буде тільки за кілька годин до цього – поки це неможливо через високу швидкість об’єкта.

Читайте також