Українцям розповіли, як оформити субсидію через «Дію»

Українцям розповіли, як оформити субсидію через «Дію»

Міністерство цифрової трансформації розширило список послуг, які можна отримати онлайн на платформі Дія. Зокрема можна отримати довідки ОК-5, ОК-7, подати заявку на оформлення або перерахунок пенсії, а також на призначення субсидії.

Як подати заявку на оформлення субсидії онлайн читайте нижче:

Зайдіть на портал «Дія» та авторизуйтеся, потім зайдіть у розділ «Пенсії, пільги та допомогу» та виберіть «Заяву на призначення житлових субсидій в електронній формі».

Виберіть адресу, за якою хочете отримати субсидію. Якщо ви вибираєте не за місцем реєстрації, потрібно буде вказати, на яких підставах ви проживаєте у цьому житлі.

Виберіть, на які комунальні послуги вам потрібна субсидія (можна кілька) та введіть номер особистого рахунку та назву організації, яка надає послугу. Після цього виберіть, чи потрібна вам субсидія для оплати абонентського обслуговування. Якщо так, то на яку послугу.

Також виберіть, чи потрібна вам субсидія на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Вкажіть, чи проживають за адресою субсидії лише непрацездатні особи. Якщо так, оберіть причину непрацездатності.

Читайте також