Україна змінить методику виявлення COVID-19

Україна змінить методику виявлення COVID-19

Україна готується до оновлення протоколу тестування на COVID-19 і закупівлі нових швидких тестів за методикою виявлення антигену.?

Про це на брифінгу розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.?

 "Україна завершила переговори із європейським відділом ВООЗ щодо оновлення протоколу тестування на COVID-19. Головна причина - поява нової технології швидкого тестування шляхом виявлення антигену. Наразі ця технологія пройшла всі перевірки, у Сполучених штатах швидкі тести на антиген COVID-19 вже виробляють чотири різні компанії. Україна готується до закупівлі цих тестів і веде переговори з виробниками", – повідомив Ляшко.?

 Зміни у протоколі тестування на COVID-19 торкнуться впровадження тестів за методикою виявлення антигену і тестування за методикою ПЛР для контактних осіб на самоізоляції. Зокрема, МОЗ впровадить можливість дострокового завершення терміну самоізоляції контактних осіб в разі негативного ПЛР-тесту, зробленого на 7-9 день самоізоляції, що дозволить вийти з самоізоляції, не чекаючи 14 днів.?

 Головний санітарний лікар відзначив значний приріст можливостей до проведення тестів на COVID-19 в останні місяці.?

 "Станом на сьогодні в Україні роблять близько 125 тисяч тестів на COVID-19 на тиждень. На початку червня максимальний показник сягав 62 тисяч тестів на тиждень", – пояснив Ляшко.? 

Читайте також