У Вараші запрацював Центр переливання крові (+ВІДЕО)

У Вараші запрацював Центр переливання крові (+ВІДЕО)

У травні цього року у Вараші запрацював Центр переливання крові на базі Вараської багатопрофільної лікарні. Сучасне профільне обладнання, придбане за кошти платників податків, уже рятує життя жителям Вараської громади.

“Нещодавно до лікарні був доправлений чоловік із масивною кровотечею. Щоб правильно допомогти цьому пацієнту, ми повинні проводити йому трансфузію крові, компонентів крові в пропорційній концентрації його крововтраті, а це може бути як два літри, так і п’ять і десять. Тому, це все можна забезпечити лише при роботі потужного відділення трансфузіології (Центру крові. – Прим.ред.)”, – розповідає завідувачка відділенням анестезіології Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Луцик.

Завдяки новоствореному центру лікарі Вараської багатопрофільної лікарні мають змогу вчасно та швидко надати допомогу пацієнтам, які потребують донорської плазми. Раніше кров та її компоненти доводилося одержувати із обласного центру, що займало у пацієнтів чи їх рідних більше півдня часу. Також відсутність центру створювало проблеми для донорів, яких у Вараській громаді майже 600.

Читайте також