У Туреччині через пожежі почалась евакуація туристів

У Туреччині через пожежі почалась евакуація туристів

У понеділок, 2 серпня, в Туреччині продовжили гасити лісові пожежі, які спалахнули п'ять днів тому. Вогонь підібрався близько до Єнікейської теплоелектростанції в місті Мілас, що за 10 кілометрів від аеропорту Бодрум. На південному сході Туреччини через масштабні пожежі почали евакуювати туристів.

Кількість загиблих від пожеж на південному узбережжі в неділю зросла до восьми осіб, повідомляють Reuters і Cumhuriyet.

Постраждали майже 850. Більшість із понад 100 загорянь вдалося локалізувати.

У Туреччині досі не загасили пожежі.

Місцева влада повідомила, що рятувальники продовжують боротися з вогнем у містах Манавгат, Мармарис, Мілас і Бодрум. Усього було евакуйовано кілька тисяч жителів. У гасінні пожеж було застосовано щонайменше 13 літаків, 45 вертольотів, дронів і 828 пожежних машин.

Аби доправити туристів у безпечні місця, використовують судна берегової охорони Туреччини, яким на допомогу прийшли приватні човни та яхти. У курортному місті Бодрум евакуювали відпочивальників з трьох п'ятизіркових готелів.

Через пожежі загинуло 8 осіб.

Поблизу курортів та селищ на узбережжі Середземного та Егейського морів наразі вирують близько сотні локальних пожеж. За запевненнями турецької влади, всі пожежі, окрім 10, зараз під контролем.

Нагадаємо, 31 липня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив постраждалі від лісових пожеж провінції зоною стихійного лиха. 

Вогонь наблизився до ТЕС.

Читайте також