У супермаркетах Рівненщини шукають фальсифікат

У супермаркетах Рівненщини шукають фальсифікат

На Рівненщині триває акція "Чесний продукт", яка покликана виявити фальсифікат на полицях місцевих супермаркетів, повідомляє пресслужба РОДА

Працівники Держпродспоживслужби відібрали майже 20 зразків молочних продуктів українських виробників у восьми торговельних закладах області.

- Вже відвідали супермаркети найбільших міст області – у Рівному, Дубні, Сарнах і Вараші. Потім впродовж п’яти днів фахівці у лабораторіях перевірятимуть вміст немолочних жирів, після чого зразки направлять на дослідження. Перші результати будуть відомі вже до кінця тижня, - зазначив голова Рівненської ОДА, Віталій Коваль.

За словами першого заступника начальника головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександра Костюка, у разі виявлення фальсифікату, партію знімуть із реалізації.

- Якщо цей продукт виробляють на територій Рівненщини, фахівці обласного управління Держпроджспоживслужби проводитимуть розслідування. Якщо виробник з іншого регіону - повідомлять їхню службу. Рівноцінний зразок лишається у суб’єкта господарювання, аби у випадку незгоди із попередніми результатами, була можливість провести ще одне дослідження, - пояснив Олександр Костюк.

Читайте також