У США назвали лауреатів

У США назвали лауреатів "Золотого глобуса"

У США відбулася 79 церемонія вручення премії «Золотий глобус». Захід пройшов у закритому режимі та не транслювався по телебаченню чи онлайн. Список переможців опубліковано на сайті премії за її підсумками, повідомляє «Нова газета» .

У категорії «Найкращий драматичний фільм» перемогла картина «Влада пса» новозеландського режисера Джейн Кемпіон , сама Кемпіон отримала «Золотий глобус» за найкращу режисерську роботу. У «Владі пса» зіграли, зокрема, британський актор Бенедикт Камбербетч та актриса Кірстен Данст .

Драматичний фільм «Вестсайдська історія» Стівена Спілберга отримав премію у категорії «Найкраща комедія/мюзикл». Фільм Спілберга - адаптація однойменного бродвейського мюзиклу 1957 Артура Лорана , Леонарда Бернстайна і Стівена Сондхейма , заснованого на п'єсі Шекспіра "Ромео і Джульєтта".

 

 

Японська драма «Сядь за кермо моєї машини» режисера Рюсуке Хамагуті отримала нагороду у номінації «Найкращий іноземний фільм». Нагороду за найкращу анімаційну картину отримав диснеївський мультфільм «Енканто».

Американський актор Вілл Сміт отримав «Золотий глобус» у номінації «Найкраща чоловіча роль у драматичному фільмі» за роль у фільмі «Король Річард», а акторка Ніколь Кідман отримала «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль у драмі «Бути Рікардо».

Британська актриса Кейт Уінслет («Мейр із Істтауна») та американський актор Майкл Кітон («Ломка») стали лауреатами премії «Золотий глобус» за кращу жіночу та кращу чоловічу роль у телефільмі. Американська актриса Рейчел Зеглер отримала «Золотий глобус» у номінації «Найкраща жіноча роль у мюзиклі чи комедії».

Композитор Ганс Циммер отримав "Золотий глобус" за музику до фільму "Дюна". Композиція No Time To Die американської співачки Біллі Айліш для картини «Не час помирати» виборола нагороду за найкращу оригінальну музику до фільму.

Читайте також