У Рівному в реабілітаційному центрі безкоштовно відновлюватимуться як військовики, так і цивільні

У Рівному в реабілітаційному центрі безкоштовно відновлюватимуться як військовики, так і цивільні

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка відкрили обласний центр реабілітації для військовиків і цивільних. Безкоштовно пройти відновлення зможуть пацієнти після інсультів, черепно-мозкових травм, при ураженнях кінцівок, хребта.

Реабілітаційний центр розрахований на 20 ліжок. Упродовж місяця може прийняти від 40 до 50 осіб. Кожен пацієнт може отримати три години реабілітації на добу. Мінімальний термін реабілітації — два тижні.

- Основними напрямками реабілітації є неврологічна та опорно-рухова. Тобто це пацієнти після тяжких інсультів, черепно-мозкових травм, запальних захворювань нервової системи та при травматичних ураженнях верхніх та нижніх кінцівок, хребта. Доступна домедична реабілітація в нашому центрі як для військовиків, вони є нашим пріоритетом, так і для цивільного населення, - зазначила завідувачка обласного центру реабілітації Ірина Дячук.

У центрі з пацієнтами працюють фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог, психотерапевт, медичні сестри з реабілітації, терапевт мови і мовлення.

За словами директора обласної лікарні Віктора Ткача, на облаштування реабілітаційного центру витратили вісім мільйонів гривень з держбюджету та ще 10 млн з коштів лікарні. Обладнання, а це і медична бігова доріжка, мотомеди, шведські стінки, вертикалізатор, сходи для навчання ходьби, гімнастичні кушетки та ін. надала Всесвітня організація охорони здоров'я.

Читайте також