У Рівному трирічна дівчинка передала дрон для ЗСУ, який їй подарували на день народження

У Рівному трирічна дівчинка передала дрон для ЗСУ, який їй подарували на день народження

У Рівному трирічна Аделіна Микитюк передала на потреби Збройних сил України FPV-дрон. Батьки подарували його на день народження доньки. У фонді "Відповідальні українці" назвали її наймолодшою донаторкою.

Тато Аделіни Роман Микитюк розповів Суспільному, що такий подарунок вирішили зробити доньці, коли дізнались про збір дронів благодійним фондом "Відповідальні Українці". 42-річний рівнянин говорить, що він порадився з дружиною та запитали в Аделіни, чи хотіла б вона на свій день народження отримати дрон, щоб допомогти ЗСУ.

- Виховуватись діти повинні з найменшого віку, розуміти роль наших збройних сил в тому, що ми збережемо незалежність нашої країни. І бути патріотами своєї країни. Вона уже буде старшою, дошкільнятком і, я думаю, краще розумітиме певні речі, які багато хто з дорослих не розумів до вторгнення Росії, — каже батько Аделіни.

Фонд "Відповідальні українці" збирає другу партію ударних FPV-дронів, якими керує пілот у VR-окулярах у режимі реального часу. Безпілотники є мобільною транспортною системою для різного озброєння: гранати, кумулятивні заряди, говорить координатор БФ "Відповідальні українці" Юрій Дюг.

Читайте також