У Маріуполі могли загинути до 22 тисяч людей, – керівник Донецької ОВА

У Маріуполі могли загинути до 22 тисяч людей, – керівник Донецької ОВА

Під час облоги Маріуполя російськими силами загинуло понад 10 тисяч мешканців, заявив мер міста Вадим Бойченко в інтерв’ю агентству AP, оприлюдненому у вівторок, 12 квітня.

За його прогнозами, кількість загиблих може навіть перевищити 20 тисяч, адже тіла маріупольців “встилають килимом” вулиці міста, передає Рівне Експрес.

Бойченко зазначив, що у Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мешканців. Він звинуватив росіян у тому, що протягом кількох тижнів вони блокували в’їзд у місто автоколон із гуманітарною допомогою з намаганням приховати те, що відбувається в Маріуполі від зовнішнього світу.

Мер також повідомив, що російські військові привезли до міста мобільні крематорії, де спалюють тіла загиблих. Велику кількість трупів також доставлено до великого торгового центру, де є складські приміщення та холодильники, зазначив Бойченко.

Водночас глава військової адміністрації Донеччини Павло Кириленко в інтерв’ю CNN 12 квітня оцінив втрати в Маріуполі – від 20 тисяч до 22 тисяч людей. Він пояснив, що підрахунок жертв ускладнюється безперервними бойовими діями.

Читайте також