Стало відомо, коли закінчиться навчальний рік у школах

Стало відомо, коли закінчиться навчальний рік у школах

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року , розроблені командою МОН разом із керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових адміністрацій.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

У межах автономії рекомендовано заклади загальної середньої освіти:

  • самостійно визначити день завершення освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році;
  • забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультації з використанням технологій дистанційного навчання.

Крім того, Сергій Шкарлет попросив керівників закладів та вчителів звернути особливу увагу на необхідність психологічної підтримки дітей.

Оцінювання, зокрема підсумкове, результатів навчання здобувачів освіти може здійснюватися у разі потреби з використанням технологій дистанційного навчання, а складання ДПА цього року відмінено.

Також в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіти, зокрема, в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти.

Свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема приватні заклади освіти, у разі, якщо дитину зараховано до нової школи.

Усі діти, які навчаються зараз не в своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року. Незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане), результати будуть зараховані.

Наталія Бурченя

?

Читайте також