У лютому Україна отримає вакцину від коронавірусу

У лютому Україна отримає вакцину від коронавірусу

Україна увійшла до 18 країн, які отримають вакцини від COVAX у першій хвилі.

Про це повідомляє Центр Громадського Здоров'я МОЗ Україні.

“ Ці 117 000 доз вакцини будуть розподілені для імунізації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19, та членів бригад з імунізації, які проводитимуть вакцинацію населення. Вакцинація від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх груп населення та професійних груп”, - йдеться в повідомленні.

У лютому має розпочатися вакцинація першої пріоритетної групи. Кампанія з вакцинації в Україні буде проводитися в 5 етапів, упродовж яких буде вакциновано 9 пріоритетних груп населення. Упродовж вакцинальної кампанії будуть задіяні всі наявні в країні пункти щеплень та 350 мобільних бригад (1 на 100 000 населення). До складу бригади входять 1 лікар, 1 резервний лікар, 2 медичні сестри, 1 резервна медична сестра та 1 водій. Усього в них задіяно близько 2200 фахівців.

Нагадаємо, COVAX — це світова ініціатива, яку створено на платформі Глобального альянсу із вакцин та імунізації (GAVI), із метою прискорення розробки, виробництва та забезпечення рівного доступу до тестів, лікування та вакцин проти COVID-19. 

Відомо, що протягом першого півріччя, розпочинаючи з лютого, Україна отримає від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford для наступних етапів кампанії. Температурний режим цієї вакцини — +2…8 °C.

 

Читайте також