У Китаї відкрився найдовший у світі міст зі скляним покриттям

У Китаї відкрився найдовший у світі міст зі скляним покриттям

Поки він найдовший у світі.

 

Китай знаменитий особливою любов'ю до зведення мостів-рекордсменів, і нещодавно там поповнили багату колекцію новим мостом з прозорою підлогою зі скла. Унікальний за своєю протяжністю міст тепер має найбільшу довжину серед своїх побратимів, які теж люблять жахати відвідувачів прекрасними і страшними видами. Він відкритий для публічного відвідування з початку осені, інформує Ukr.Media.

Конструкція простягається на 526 метрів через річку Ляньцзян в мальовничому районі трьох ущелин Хуанчуань, що знаходиться в південній частині країни. Його висота — більше двохсот метрів, що забезпечує незабутню прогулянку по ньому для тих, хто досить хоробрий, щоб ступити на скляну поверхню і побачити неймовірну висоту під своїм тілом.

Міст був розроблений Інститутом архітектурного дизайну та досліджень університету Чжецзян, як визначна пам'ятка району. Він був створений з декількома розширеннями для бічних заступів шириною близько дев'яти метрів, де відвідувачі можуть зробити кілька Селфі і відпочити, пробираючись по жахливій прозорій доріжці.

Головна особливість споруди — його поверхня зі скла, що складається з декількох шарів загартованого матеріалу. Все це дозволило архітекторам створити підлогу товщиною всього лише чотири сантиметри. Він розроблений таким чином, щоб бути повністю прозорим, даючи людям відчуття ходьби на неймовірній висоті над річкою, де можуть проходити човни, коли туристи перетинають його.

Одночасно на такій конструкції може перебувати не більше півтисячі людей. Бильця були зроблені з міцної сталі, а вежі і головні троси спеціально пофарбовані в шокуючий червоний колір, щоб ті виділялися на тлі навколишньої зелені.

Завершили зведення споруди ще на початку року, і цього літа він був офіційно визнаний Книгою рекордів Гіннесса, як найдовший міст зі скляною підлогою. Але це звання може дуже скоро забрати який-небудь інший міст. У Китаї вже існує понад 2300 скляних мостів, і постійно з'являються нові креативні споруди, які вступають в сутичку на звання найбільших, найдовших і найстрашніших. Швидше за все, вже через кілька місяців міст через річку Ляньцзян позбудеться свого унікального звання, але це не означає, що він втратить свою велич. Пригода на такій висоті гарантує викид адреналіну і незабутні спогади. Особливо про те, як ви молили швидше доповзти до кінця і ступити на надійну землю.

Читайте також