У 90 років в`яже шкарпетки для бійців

У 90 років в`яже шкарпетки для бійців

Майже пів сотні шкарпеток для військовослужбовців зв'язала 90-річна волонтерка Надія Грицак з Рівненщини. Жінка в'яже майже щодня й витрачає на одну пару шкарпеток близько двох днів. Про свою допомогу українським військовим вона розповіла Суспільному.

Надія Грицак почала в'язати шкарпетки для військових восени 2023 року. Тоді бущанські волонтери принесли жінці нитки, які збирали по всій громаді.

- Вони ж там на війні босі, голі, всякі, то нехай він прийде з того навчання чи з того фронту, то ту суху шкарпетку натягне на ногу. Вони ж там мерзнуть, ми то в хаті — тепленько, напалено, - каже жінка

Минулого року пані Надія зв'язала 27 пар. З її слів, волонтери передали шкарпетки військовикам, а ті навідувались до неї, щоб віддячити.

- Приїхали до нас у село. Та коли повертались, то вже взяли тих шкарпеток туди, то дякували: «Бо прийдемо, то дуже добре, що є шкарпетки. Ми прийдемо з навчань, то роззуємося і сухенькі шкарпетки натягнемо на ноги, - каже жінка.

Відтоді Надія Грицак в'яже майже щодня. Вона пригадала, що навчилася цьому самостійно під час другої світової війни:

- Весь час зимували в лісі. Викопали яму і у тій ямі ми сиділи. Бідували, але пережили. А тепер війна інакша, тепер війна не така.

Вона живе разом із дочкою Галиною та її чоловіком.

- Думаю, поки може — то нехай в'яже, нехай займається: вона має роботу, вона зайнята, вона не має часу на зайві різні думки, — поділилася Галина Супоніна.

Читайте також