Цьогоріч 26 дітей-сиріт з Рівненщини знайшли нові родини

Цьогоріч 26 дітей-сиріт з Рівненщини знайшли нові родини

Цьогоріч на Рівненщині всиновлено 12 сиріт, а 14 дітей влаштовані у будинки сімейного типу та прийомну сім’ю. У новостворений дитячий будинок сімейного типу влаштовано родинну групу із п’яти дітей.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Прем’єр-міністр доручив обласним державним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування скоординувати діяльність територіальних громад у питаннях невідкладного утворення служб у справах дітей та активізувати роботу щодо розвитку сімейних форм виховання і зі створення патронатних сімей в кожній територіальній громаді.

За словами голови ОДА Віталія Коваля, в рамках децентралізації у 57 з 64 громад вже створені служби у справах дітей.

«Сімейними формами виховання охоплено понад 95,3% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 64 дитини потребують влаштування. Приємно, що цьогоріч на Рівненщині уже всиновили 12 дітей і 14 влаштували в дитячі будинки сімейного типу та прийомну сім’ю. Створені в області і дві патронатні сім’ї: у Дубенському та Рівненському районах. Ще одна успішно завершила навчання, три сім’ї проходять первинний відбір», - зазначив Віталій Коваль.

Наразі в Рівненській області зареєстровано 1646 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 1315 дітей перебувають під опікою та піклуванням та 254 виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. 

Читайте також