Ціни на огірки б'ють рекорди

Ціни на огірки б'ють рекорди

Станом на 28 квітня, оптові партії огірків з місцевих тепличних комбінатів в Україні надходять у продаж у середньому по $1,84 за кг, тоді як ще наприкінці минулого тижня середній рівень цін на дану продукцію не перевищував позначку в $1,50 за кг.

Про це повідомляє EastFruit.

Основною причиною стрімкого зростання цін на огірки в Україні аналітики називають погодні умови, а саме досить холодну першу половину весни поточного року, частими дощами і недавнім снігопадом.

За словами виробників, погода негативно позначилася на вегетації рослин, і на ринок надходили малооб'ємні партії продукції нової сівозміни. При цьому продавцям вдавалося без проблем підвищувати відпускні ціни незважаючи на стриманий попит з боку покупців.

Що стосується попереднього сезону, то ситуація на ринку тепличного огірка в Україні розвивалася за іншим сценарієм. Перша половина весни 2020 року було теплішою, ніж в нинішньому році, але вже з середини квітня погодні умови почали погіршаться. Далі аномально холодний травень, з частими заморозками аж до літа, призвела до зміщення стандартних термінів реалізації огірків на 10-14 днів. Пропозиція огірків на ринку України майже до настання травневих свят в минулому році значно перевищувала попит, а ціни, за станом на сьогоднішню дату, були менш $1,00 за кг, і до початку травня і зовсім скотилися до $0,40 за кг.

Нагадаємо, у поточному році сезон тепличної полуниці в Україні розпочався з відставанням від 2020 року рівно на два тижні.

Читайте також