Три дні жив з мертвим односельцем

Три дні жив з мертвим односельцем

У підвалі житлового будинку у Корці поліцейські знайшли тіло 48-річного чоловіка. Воно пролежало там щонайменше три дні. Дістати мертвого чоловіка змогли лише рятувальники. Вже на поверхні правоохоронці зрозуміли: Олександр помер від насильницької смерті. На місці події лежала сокира, тож спочатку слідчі розглядали її як знаряддя вбивства. А вже при огляді тіла зрозуміли: життя чоловіка позбавили кухонним ножем. Хто і чому це зробив?

Сусіди забили на сполох, бо не бачили Олександра чотири дні. У цей час інший сусід – Микола – пліткував серед знайомих. Мовляв, товариш поїхав до столиці на заробітки. Порадившись, люди вирішили телефонувати до поліції. Надія, що чоловік живий, ледь жевріла. Правоохоронці обстежили будинок зниклого та розпитали можливих свідків та очевидців. Усі дороги вели до обійстя Миколи. Чоловікові 40 років. Раніше судимий за корисливі злочини. І саме з ним, за свідченнями мешканців села, востаннє зустрічався Олександр. Тіло чоловіка було в підвалі будинку Миколи.

- В Олександра була розсічена голова. Поруч стояла сокира. А біля столу ціла калюжа крові, - розповідає сусідка Галина.

Рана на голові від падіння в підвал. А до смерті призвів удар ножем. Свою жертву нападник вдарив лише раз. А потім три дні після злочину жив із мертвим товаришем!

- Під час спільного розпивання спиртних напоїв у них виникла сварка, під час якої підозрюваний ударив ножем у груди товариша, пошкодивши йому легеневі судини. Після цього поранений упав у підвал. Підозрюваний не зміг звідти витягти тіло і попросив одного із знайомих про допомогу. Той відмовився, - прокоментував заступник керівника ГУ Нацполіції в Рівненській області Олександр Панасюк.

У поліції призначили кілька експертиз. Серед них: судово-психіатрична та ДНК – дослідження.

- Підозрюваний не дає зізнавальних показів. Він після багаторічного впливу алкоголю потихеньку відходить в камері СІЗО від інтоксикації і лише починає давати якісь мінімальні покази, - додав Олександр Панасюк.

Сусіди розповідають: Олександр кілька років жив сам. Із дружиною розлучився, мав двох дітей. Підробляв вантажником. Зловживав алкоголем.

- Тиха, спокійна людина. А чого його до Миколи носило, я не знаю. Я скільки раз йому казав: не ходи туди! А він все одно. Крім того, Микола не раз його бив, - каже сусід Сергій.

Щоправда, каже Сергій, до поліції Олександр не звертався. Ще один побитий Миколою сусід нині перебуває у лікарні. Недобру славу підозрюваний має чи не на увесь Корець. Поліція вже провела із підозрюваним слідчий експеримент. Після слідчих дій із журналістами Микола не спілкується. Чоловікові повідомили про підозру. Відповідно до ухвали суду він перебуває під вартою. Підозрюваному, якщо його вину доведуть у суді, загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також