Тренерів навчили, на черзі - мешканці

Тренерів навчили, на черзі - мешканці

На Рівненщині стартує друга хвиля освітнього проєкту "Цифра в кишені". Так, невдовзі безкоштовно повчитися користуватися найпопулярнішими онлайн-послугами зможуть жителі Острога, Клеваня, Малинська, Антонівки та Тараканова. Підготовка "цифрових" тренерів, які працюватимуть із місцевими мешканцями, вже завершилася, повідомляє пресслужба РОДА.

Тим часом тематика воркшопів розширилася. Так, окрім оплати "комуналки" через інтернет, запису до лікаря у такому ж режимі, купівлі квитків, сервісів відеотелефонії, людей консультуватимуть і щодо генерації COVID-сертифікатів та отримання 1000 гривень від держави в рамках програми "єПідтримка".

Учасниками навчань можуть стати всі охочі. Заняття відбуваються на базі місцевих бібліотек, а тренерами є працівники книгозбірні, які пройшли спеціальну підготовку.

- Проєкт спрямований на те, щоб навчити якомога ширшу аудиторію людей різного віку користуватися найактуальнішими онлайн-послугами, у тому числі й державними. Адже це економить і час, і гроші, - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. – Перед стартом проєкту ми проводили опитування жителів громад щодо того, які цифрові навички є для них найбільш важливими. Власне, за цими даними і формували програму навчань. Однак зараз ситуація дещо змінилася: люди потребують консультацій щодо COVID-сертифікатів та отримання 1000 за вакцинацію. Тож наші цифрові тренери пройшли спеціальну підготовку і допомагатимуть в таких питаннях.

Нагадаємо, пілотними громадами, де реалізовується проєкт "Цифра в кмшені", є Володимирецька, Гощанська, Дубенська, Сарненська та Здолбунівська. Учасниками воркшопів на сьогодні стали понад 400 місцевих мешканців.

Читайте також