Трагедія біля Верхова: слідство розглядає декілька версій

Трагедія біля Верхова: слідство розглядає декілька версій

Неподалік села Верхів Рівненського району минулої суботи зіткнулись автоцистерна з маршруткою "Рівне-Хмельницький". У цій дорожній пригоді загинули 14 осіб: двоє водіїв та 12 пасажирів. Вижила лише одна пасажирка.

За інформацією поліції, 56-річний водій Daf із автоцистерною-напівпричепом виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із маршрутним таксі сполученням "Рівне-Хмельницький", яким керував 38-річний рівнянин.

У розслідуванні цієї ДТП розглядають декілька версій. Одна з них — пошкодження колеса вантажівки, яка виїхала на зустрічну смугу і протаранила маршрутний автобус з пасажирами.

За даними поліції в Рівненській області, усі 14 загиблих ідентифіковані, це жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від 20 до 67 років.

- Наймолодшій жертві ДТП — хлопчикові, 4 липня виповнилось шість. Серед загиблих — його батьки. Вижила в автотрощі лише 57-річна бабуся хлопчика — жителька Нетішина. У неї медики діагностували закритий перелом передпліччя, закриту черепно-мозкову травму та забої грудної клітки. Загрози її життю немає. Потерпілу вже допитали слідчі. Все, що вона бачила — як на автобус їде вантажівка, — повідомляють у поліції Рівненщини.

- Завдяки громадянам, які своєчасно повідомили усі екстрені служби, практично всі екстрені служби протягом десяти хвилин були на місці. Патрульні поліцейські забезпечили реверсний рух, на трасі не було заторів, — зазначив начальник ГУНП в Рівненській області Віктор Шанський.

До ліквідації наслідків ДТП було залучено сім одиниць спецтехніки та 25 рятувальників.

- Пожежники загасили моторний відсік вантажного автомобіля Daf, який вилетів за межі дорожнього полотна. Вантажівка перевозила молочний сухий продукт. Рятувальна служба деблокувала тіла загиблих семи осіб з автомобіля Sprinter, а також у сільгоспугіддях знайшла ще декілька тіл загиблих, - повідомив т.в.о. начальника ГУ ДСНС в області Володимир Захарчук.

Слідство розглядає декілька версій щодо причин цієї ДТП.

- Перша — це пошкодження колеса вантажного автомобіля, внаслідок чого він виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з маршрутним автобусом. Також розглядається версія щодо випуску власником та посадовими особами суб'єктів господарювання технічно несправних транспортних засобів, неуважність водія та порушення ним правил дорожнього руху. А також — обставини непереборної сили. Для перевірки цих версій на даний час вже проведено огляд місця події із залученням фахівців і експертів, — повідомив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Він також зазначив, що в рамках слідства призначили 18 експертиз, в тому числі автотехнічні й судово-медичн.

- В рамках проведення судово-медичних експертиз буде розглядатися і питання щодо наявності алкоголю в крові водіїв транспортних засобів. На даний час допитано свідків ДТП. Слідство триває, - додав прокурор.

Читайте також