Тіло 7-річного Андрійка знайшли під ліжком: подробиці пожежі будинку багатодітної родини з Вінниччини. Фото

Тіло 7-річного Андрійка знайшли під ліжком: подробиці пожежі будинку багатодітної родини з Вінниччини. Фото

10 січня, у селі Тараски Хмільницького району на Вінниччині, ховають 7-річного Андрійка. Хлопчик живцем згорів у батьківській хаті. Аби його врятувати, мати шукала сина до останнього у полум'ї будинку. Але, знайти так і не змогла. Спочатку сподівалися, що Андрійко втік через вікно і сховався. Перевіряли горища хлівів і закинуті хати. Вранці, з-під згорілих дощок самі дістали його тіло. В якому стані його мама, яка кинулась у полум’я та де зараз живе багатодітна родина, дізнавалась Вінниця.info.

Трагедія трапилась у ніч на 8 січня. Як пригадують постраждалі, першою запах диму відчула старша сестра, 17-річна Марина. Вона почала кричати, будити батьків і на руках виносити з полум’я молодших братика та сестричку. За 7-річним сином у вогонь кинулась мати Світлана. Її обличчя та руки – суцільний пухир. Обпекла, бо перекидала палаючі речі, щоб знайти Андрійка.

«Я вже верталась за дитиною одною і я таке зробила, думала спасти, його не спасла і сама обпеклася. Я там, на тому місці, де дитина спала, я його шукала, я його не знайшла. Я його шукаю, лапаю, нема дитини. І я назад вертаюся, думаю, найду цю дитину. Все… було пізно. Я його вже не могла найти», - не стримує емоцій Світлана Барабаш, мама загиблого Андрійка.

У поліції, яка веде розслідування, зауважують, з переляку Андрійко міг сховатись від вогню під ліжком.

«Хлопчик загинув внаслідок пожежі, опіків та згорання частин тіла, а саме голови, ніг», - коментує Олександр Тимофіїв, заступник начальника слідчого відділу Хмільницького відділу поліції.

Поки їхали рятувальники, пожежу гасили сусіди. Кажуть, думали, Андрій вискочив у вікно і з переляку десь сховався. Горища хлівів, закинуті хати та навіть льохи перевіряли до ранку. Потім пішли у ще тліючий будинок і під згорілими дошками побачили обгорілого хлопчика.

«Хоч і стеля падала, але зайшли та почали розкопувати й виявили дитинку, там, де було ліжко. Просто впала стеля і його, напевно, через те і не змогли знайти», - каже Олена Згерська, жителька Тараски.

Багатодітну родину люди не лишили на вулиці. Знайшли пусту, але охайну хату. Принесли їжу, ковдри, одяг та взуття. З усіх навколишніх сіл скидаються грішми, щоб новий будинок купити. Цей відновити вже не реально.

«Люди давали, хто ліжко, хто диван. Несли подушки, ковдри, постільну білизну, їду, речі. На даний час, в нас зібрано вже більше 40-ка тисяч», - підраховує Світлана Бачинська, жителька села Тараски.

«Варіанти пропонують багато. Від 3-х до 5-ти тисяч доларів просять за хати. То от стільки грошей ми хочемо назбирати протягом тижня, намагаємося», - пояснює Ольга Рижук, староста села Тараски.

За 5-ічрною Сонею та 3-м Олексієм зараз дивиться найстарша сестра, Анастасія. Каже, вогонь знищив все: банківські картки, телефони, документи й навіть медикаменти, які зараз їм так необхідні.

«Так, мамі, бо в мами руки попечені дуже сильно і лице. Аня на інсуліні, потрібен інсулін, бо Аня як, ну цукровий діабет перший тип», - зітхає Анастасія Барабаш, сестра загиблого Андрійка.

Чому зайнявся будинок – мають з’ясувати слідчі. Поки розглядають кілька версій: несправне пічне опалення та коротке замкнення.

Читайте також