Телевізори Samsung будуть підлаштовуватися під настрій власника

Телевізори Samsung будуть підлаштовуватися під настрій власника

Інженери Samsung потрапили до трійки переможців престижної премії Best Paper Award. Запропонована ними технологія описує об’єднання картинки і звуку, що дозволяє підлаштовувати мовлення під навколишнє середовище і навіть емоційний фон власника.

Доповідь представників Samsung під назвою “аналіз зображень для рекомендації музики” заснований на інтеграції різних технологій. Передбачається, що підбір параметрів буде здійснюватися за допомогою штучного інтелекту, а результат зробить споживчий досвід багатшим за рахунок нетривіального поєднання творів мистецтва з музикою.

“Ми запропонували метод, який враховує стиль картини (класичний, бароко, імпресіонізм тощо) і емоції, які вона передає, щоб автоматично підбирати музику, найбільш підходящу для супроводу зображення», — пояснюють представники південнокорейської компанії.

У режимі Ambient на QLED-телевізорах і в “режимі мистецтва” на моделях the Frame можна відображати картини, коли пристрої не використовуються. Дослідники Samsung хочуть вдосконалити цю функцію, додавши можливість автоматично підбирати музику на основі аналізу картинки на екрані. Перші випробування технології підтверджують ефективність такого підходу. Надалі планується розширити роботу системи за рахунок таких показників, як погода, час доби, місце розташування і активність користувача, а також адаптації до особистих переваг власника.

“Коли на телевізор завантажують зображення, наприклад, картину або фотографію, наші алгоритми штучного інтелекту вивчають його і рекомендують відповідний трек в стрімінговому сервісі, яким користується власник пристрою» — розповіли в Samsung.

Нова технологія може з’явитися в нових лінійках продукції Samsung, в тому числі в недавно анонсованих телевізорах Neo QLED, а також інтер’єрних пристроях The Frame.

Читайте також