Starlink до кінця року роздаватиме інтернет у поїздах Укрзалізниці

Starlink до кінця року роздаватиме інтернет у поїздах Укрзалізниці

Інтернет від Starlink у поїздах Укрзалізниці з'явиться до кінця 2022 року. Компанія вже протестувала пілотний проект встановлення. Про це  розповів голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

За його словами, після тестування українські фахівці зв'язалися з технічними спеціалістами Starlink та показали, як це працює.

"Навіть вони здивувалися, що ми змогли так застосувати Starlink. За технічними характеристиками він не повинен працювати на таких швидкостях. Але працює та надає послуги", - заявив глава Держспецзв'язку.

Щиголь також зазначив, що поки все обладнання Starlink, яке надає Ілон Маск та організації, такі як USAID, працює в Україні безкоштовно. Вже відкрито представництво Starlink в Україні, компанія зареєстрована як оператор надання послуг, і формування цінової політики відбуватиметься після завершення бойових дій.

За останні чотири місяці Україна отримала від різних країн, компаній та організацій близько 12 тис. терміналів Starlink від компанії SpaceX.

Наприкінці квітня в Україні з'явилося представництво Starlink. Starlink – це глобальна супутникова система, яка забезпечує високошвидкісний інтернет у тих місцях, де до нього не було доступу. При цьому на нашій орбіті знаходиться понад 1,5 тис. супутників, а для отримання доступу до інтернету встановлюється наземна станція (тарілка), яка підключається до Wi-Fi роутера за допомогою спеціального кабелю.

Читайте також