«Смотрящого» зі спільниками судитимуть за організацію наркобізнесу за ґратами

«Смотрящого» зі спільниками судитимуть за організацію наркобізнесу за ґратами

На Рівненщині 4 чоловіків судитимуть, бо ті незаконно купували, зберігали, пересилали та збували наркотики та сильнодіючі лікарські засоби.

Як з'ясувалося, уродженець Івано-Франківщини, під час відбування покарання у виправному центрі на Рівненщині, позиціонуючи себе як «смотрящий» за установою, встановив та поширював злочинний вплив на осіб, які утримуються у цій установі. 

Про це повідомили у Рівненській обласній прокуратурі.

Крім того він організував та очолив злочинну групу, яка займалась збутом наркотиків, а також забезпечувала постачання наркотичних та інших заборонених речовин на територію виправного центру, для їх збуту серед засуджених. 

До складу угруповання організатор залучив як виконавців 3 своїх знайомих. Один з них купував заборонені речовини в аптеках Києва та Рівного, в тому числі з використанням незаконно отриманих рецептів. На територію виправного центру «товар» у своєму тілі та одязі доставляв співучасник, який виконував контрагентські роботи за межами установи виконання покарань. Ще один спільник відповідав за збут «товару» на території виправного центру та розрахунок з іншими двома співучасниками. Прибуток віддавав «смотрящому», який той використовував для продовження незаконного обігу вказаних засобів. 

Тому правоохоронці не лише припинили наркобізнес угруповання, а й вибили економічне підґрунтя у його діяльності.

Наразі усі фігуранти провадження перебувають під вартою.

Читайте також