На Рівненщині головного лікаря медичного закладу підозрюють у розтраті понад 400 тисяч гривень

На Рівненщині головного лікаря медичного закладу підозрюють у розтраті понад 400 тисяч гривень

Головного лікаря з Рівненщини підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

З'ясувалося, що головний лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом квітня-червня 2021 року під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, безпідставно підписав накази, на основі яких нарахували та виплатили доплати працівникам, які за своїми функціональними обов’язками не могли залучатись і не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 або підозрою на коронавірусну інфекцію. Таким чином державі завдано збитків на понад 400 тис. грн.

На даний час вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також