Шахраїв з Києва, які ошукали рівнянку, затримано

Шахраїв з Києва, які ошукали рівнянку, затримано

До 82-річної жительки Рівного зателефонувала нібито донька, яка повідомила, що потрапила у ДТП на Вінниччині та терміново потребує грошей на лікування.

За деякий час додому до потерпілої прийшов чоловік, якому жінка віддала одну тисячу доларів та 19 тисяч гривень. Лише після цього пенсіонерка подзвонила до доньки і виявилося, що з нею все гаразд.

Правоохоронці, за описом потерпілої, через кілька годин затримали двох аферистів у Луцьку. Ними виявилися 27-річний уродженець Донеччини, який нині проживає у Києві, та 32-річний мешканець столиці, раніше судимий за грабіж.

Чоловіки пояснили поліції, що у Telegram знайшли повідомлення про роботу. Їм потрібно було у різних регіонах забирати за вказаними адресами гроші, певну суму перераховували на зазначені картки, а решту залишали собі як зарплатню.

За шахрайство, вчиненого за попередньою змовою, їм загрожує позбавлення волі на строк до трьох років. Чоловіків затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання, також вилучили мобільні телефони та частину грошей, які вони ще не встигли перерахувати.

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють інших причетних до скоєного злочину людей, уточнили в поліції.

Затриманим повідомлено про підозру, а до Рівненського міського суду подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також