Нарколабораторію у лісосмузі викрили дубенські правоохоронці

Нарколабораторію у лісосмузі викрили дубенські правоохоронці

Наркотичний "бізнес" налагодив дубенчанин, якого не раз затримували поліцейські за наркотики, разом зі своїм знайомим з Дубенського району. Зокрема, з червня по вересень цього року чоловіки купували та зберігали прекурсори, з яких пізніше виготовили та зберігали для подальшого збуту «амфетамін». Лабораторію із виробництва психотропів вони облаштували у лісосмузі за межами населеного пункту.

Під час обшуків правоохоронці ліквідували «виробництво» та вилучили у чоловіків майже один кіограм психотропної речовини. Цього вистачило б на понад 6,5 тисячі доз і за цінами «чорного» ринку вартість цього «товару» перевищує мільйон гривень.

Крім того, у затриманих чоловіків вилучено обладнання і пристрої для проведення необхідних хімічних реакцій, банки з порошкоподібною речовиною, понад 150 патронів, кілька гранат, каміння бурштину, електронні ваги та понад 200 тисяч гривень.

Правоохоронці зареєстрували також кримінальні провадження за фактами незаконного зберігання бурштину та зброї, а також за фактом придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин (ч. 1 ст. 240-1, ч.1 ст. 263, ч. 2 ст. 313 КК України). Призначено низку необхідних експертиз.

Рівненський міський суд підозрюваним обрав запобіжні заходи - тримання під вартою на 60 діб.

Читайте також