Російського агента посадили за вбивство військовика

Російського агента посадили за вбивство військовика

Російського агента засудили до 11 років ув'язнення з конфіскацією майна за вбивство колишнього військовика у Рівному. Його вину вдалось довести, повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

"Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину жителя Маріуполя, якому інкримінували умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, а також незаконне поводження зі зброєю", - йдеться у повідомленні.

Обвинувачений зі спільником 2016 року отримали завдання за гроші вбити 37-річного колишнього військовослужбовця. Вбивство готували кілька місяців і 16 вересня злочин скоїли.

"Обвинувачений стежив під будинком на вулиці Відінській у Рівному, та дав знати про прихід жертви. Коли чоловік зайшов у під'їзд - спільник здійснив у нього вісім пострілів та ще кілька разів ударив пістолетом по голові. Зброю із глушником та вісім гільз виявили біля вбитого", - розповіли у прокуратурі.

Убивцям удалося втекти до Росії, де вони отримали за виконане замовлення $2 тис. та 300 тис. рублів.

На суді обвинувачений своєї вини у вбивстві не визнав.

Окрім позбавлення волі, він також повинен сплатити дружині загиблого 500 тис. грн моральної шкоди. Його спільника вже засуджено за вбивство та державну зраду.

Читайте також