Росія розповсюдила фейк, що на Рівненській АЕС силою утримують російських атомників

Росія розповсюдила фейк, що на Рівненській АЕС силою утримують російських атомників

На Рівненській атомній електростанції жодних російських атомників немає. Росія хоче виставити за "захоплених фахівців" – озброєних росіян, які супроводжували вантаж із елементами ядерного палива.

Про це повідомляє Рівне Експрес з  посиланням на Урядовий портал

"У зв‘язку із поширенням російською федерацією дезінформації в МАГАТЕ про нібито утримування російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС Міністерство закордонних справ України зазначає таке.

Жодних російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС не було і немає. Четверо озброєних громадян рф супроводжували вантаж елементів ядерного палива, що прибув на атомну станцію до 24 лютого 2022 року. З моменту прибуття вантажу зазначені особи забезпечували його охорону до завершення розвантаження відповідно до умов контракту", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після передачі вантажу українській стороні 23 березня роззброєні російські громадяни покинули територію Рівненської АЕС.

"Зараз росіяни знаходяться в готелі за власною волею. Наразі вони не висловлюють бажання повертатися до росії. У разі зміни планів російських громадян, українська сторона готова надати їм сприяння в поверненні на територію рф відповідно до існуючих процедур", - додали в МЗС. 

Читайте також