Рівненську АЕС росіянам ніхто не віддасть, ми готові боронитися, — директор станції

Рівненську АЕС росіянам ніхто не віддасть, ми готові боронитися, — директор станції

Павло Павлишин запевнив, що боротьба за об'єкт буде вестись навіть у разі загрози глобальної атомної катастрофи.

Директор Рівненської атомної електростанції Павло Павлишин запевнив, що об'єкт не буде зданий російським силам навіть під загрозою глобальної ядерної катастрофи, а працівники залишаться на своїх робочих місцях, незважаючи на великі ризики для їхнього життя. Про це він заявив в інтерв'ю кореспондентові France 24.

Відповідаючи на запитання про те, якими будуть дії керівництва Рівненської АЕС у разі нападу російських сил, Павлишин відповів: "Я хочу, щоб було абсолютно ясно, що відмова від станції не варіант. Якою б не була загроза нам і всьому світу, ні за яких умов обставинах , якою б серйозною не була надзвичайна ситуація - ніхто не залишить електростанцію . Це абсолютно точно, ви повинні зрозуміти це".

Далі журналіст запитав, чи це означає, що співробітники станції будуть боротися за неї, "навіть якщо це означатиме ризик зіткнутися з ядерною катастрофою".

"Ми не здамо станцію... Чому ми повинні? Це наша електростанція, це наші люди, наш персонал, чому ми повинні щось віддавати? Тому ми готові боротися, готові захищатися, ми захищатимемо електростанцію, і ніхто її не здасть... (Якщо буде ризик ядерної аварії і всі загинуть), що ж, тоді ми помремо . Але електростанцію ніхто не віддасть", - додав Павлишин.

Під час інтерв'ю журналіст зізнався, що в нього виникло відчуття, що "ми скоро помремо".

"Я так не думаю. Ми не думаємо про це. Я сподіваюся, що все буде добре і війна закінчиться, і тоді ми матимемо багато роботи з відновлення цієї країни. Вся моя сім'я в цьому місті, і ми не тікаємо, не емігруємо" — відповів на це Павлишин.

 

Джерело: Фокус

Читайте також