Рівненський суд арештував

Рівненський суд арештував "мінера"

Рівненський міський суд обрав запобіжний захід чоловіку, який "замінував" об'єкт критичної інфраструктури та багатоповерхівку. Його взяли під варту на 60 днів з можливістю внесення застави. Підозрюваний свою причетність до скоєного не заперечував.

Нагадаємо, що 29 січня правоохоронці отримали повідомлення від 35-річного рівнянина, який заявив, що заклав  вибухові пристрої в багатоповерхівці та в одному з об’єктів критичної інфраструктури. Також він додав, що чекатиме патрульних у себе вдома. Вибухотехніки та кінологи не знайшли вибухівки на вказаних об'єктах.

Рівнянина затримали вдома у товариша, з телефону якого він дзвонив у поліцію. Чоловіка доставили до медзакладу для проведення освідування. Поліцейські підозрювали, що він перебуває під впливом наркотиків. У нього виявили 0,88 проміле алкоголю в крові, а від проходження огляду на наркотичне сп'яніння він відмовився.

35-річного рівнянина підозрюють у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху об’єкта критичної інфраструктури та житлового будинку.

Під час слідства було встановлено, що 29 січня цього року чоловік, діючи умисно та достовірно усвідомлюючи, що об’єкти критичної інфраструктури України є ціллю для завдання збройними силами РФ повітряних ударів та перебувають під особливим контролем держави, впродовж 10 хвилин двічі подзвонив на лінії «101», «102» та повідомив, що він розмістив 20 маячків на об’єкті критичної інфраструктури та житловому будинку в обласному центрі, і вони скоро вибухнуть.

У суді підозрюваний свою причетність до скоєного не заперечував.

- Я не вживаю алкоголь п'ять років і два місяці. Бачиш те, що там робиться на сході та що на заході України — тут всі затихли, всі мовчать, ніби війни й немає. Я з цього приводу випив алкоголю. Стрельнуло мені в голову, вирішив подзвонити на лінію "102" і "101", сказати, що я замінував електростанцію, — сказав підозрюваний.

Суддя Сергій Наумов підтримав клопотання слідчого й прокурорки та призначив запобіжний захід - тримання під вартою 60 діб з можливістю внесення застави у 204 400 гривень.

Читайте також