Курсантка виманила у дівчини на сайті знайомств 800 тисяч гривень

Курсантка виманила у дівчини на сайті знайомств 800 тисяч гривень

У Дніпрі курсантка одного з правоохоронних вишів зареєструвала на сайті знайомств фейкову анкету під чоловічим ім'ям та обманним шляхом виманила у жінки понад 800 тисяч гривень.

Дівчина взяла фотографії з профілю реальної людини у соціальній мережі. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

- Підозрювана познайомилася на сайті знайомства з дівчиною та почала писати романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця. Потерпіла залишила свій номер телефону, вони почали переписуватися, спілкуватися телефоном. Курсантка, щоб зберегти обман, переконливо пояснювала у телефонних розмовах, що її жіночний голос зумовлений операцією на голосових зв'язках у дитинстві, — йдеться у повідомленні.

Згодом "шанувальник" повідомив, що служить в армії і знаходиться в зоні бойових дій, тому зустріч наживо неможлива. Однак він пообіцяв надсилати дівчині подарунки через свою племінницю. Так званою племінницею, яка частенько приносила подарунки, виявилася сама підозрювана. Пізніше "боєць" стверджував, що отримав поранення та просив гроші на операцію.

Дівчина, яка вважала його своїм хлопцем, почала позичати гроші у родичів та знайомих у перевела понад 800 тис. гривень на рахунок шахрайки.

Курсантці пред'явлено звинувачення у великомасштабному шахрайстві (ч. 5 ст. 190 КК України), і суд обрав щодо неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Читайте також