Рівне – один з трьох пілотних регіонів, де запускають сплату адмінзбору через додаток «ДІЯ»

Рівне – один з трьох пілотних регіонів, де запускають сплату адмінзбору через додаток «ДІЯ»

Два кліки замість двох походів до реєстратора. Нову функцію сплати адмінзбору через застосунок «ДІЯ» представив під час Diia Summit Spring 2021 в рамках Всеукраїнського Форуму "Україна 30. Цифровізація» заступник Міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

«Сьогодні ми запускаємо цю послугу у трьох регіонах – Рівному, Одесі та Хмельницькому. Після цього плануємо її масштабування на всю країну. Послуга сплати адмінзбору вже доступна на порталі та застосунку «ДІЯ», - зазначив Сергій Орлов.

За словами заступниці голови Рівненської ОДА Іванни Смачило, переважна частина послуг з реєстрації потребує сплати адміністративного збору.

«Серед них - державна реєстрація прав на нерухомість. Аби сплатити адміністративний збір за таку послугу, спочатку потрібно отримати у реєстратора квитанцію, потому сплатити збір у банку. А вже після того знову повернутися до реєстратора з цим підтверджуючим документом, аби він зміг розпочати саму процедуру. Завдяки новій послузі цей процес змінився», - розповіла Іванна Смачило.

Відтепер жителям обласного центру для сплати  адмінзбору через застосунок «ДІЯ» потрібно відсканувати QR-код, на екрані з’явиться зручна квитанція, яку можна оплатити в один клік.

Читайте також