Раніше у Рівному влада влаштовувала молитовні сніданки, а тепер — духовні ранки

Раніше у Рівному влада влаштовувала молитовні сніданки, а тепер — духовні ранки

Сьогоднішній ранок міський голова Рівного розпочав не з наради, а з спільної молитви, запросивши представників багатьох релігійних громад міста та лікарів. На духовному ранку у Рівному молились за медиків.

Олександр Третяк підкреслив, що це перший Духовний ранок, а наступний проведуть наприкінці квітня. Розповідаючи про свою ініціативу, він згадував, що такі традиції існують в усьому світі уже понад 60 років. При цьому не обмовився, що й в Рівному подібні заходи проводилися уже кілька років. Щоправда, в дещо іншому форматі, і називалися вони — молитовні сніданки, але суті це не міняє.

Під час Духовного ранку, проведеного 1 квітня, молилися за медиків та хворих на COVID-19.

- Нам надзвичайно приємно, що представники різних конфесій об’єдналися, щоб разом підтримати нас, медиків, які щоденно працюють над порятунком людських життів, - розповів головний лікар Центральної міської лікарні Євген Кучерук. – У нашій області найнижчий рівень смертності від коронавірусу, але інколи і для медиків залишається загадкою, чому люди з однаковими діагнозами та прогнозами мають різну динаміку лікування. То ж духовна підтримка теж надзвичайно важлива.

Читайте також